Qui som

 

El Grup d'Estudis Sitgetans és una entitat que pretén fomentar l'estudi i la divulgació de l'arqueologia, la història, la literatura, el folklore, la naturalesa, l'economia i altres aspectes culturals de la vila de Sitges, i de la comarca de la qual forma part, el Penedès.

 

La seva activitat es desenvolupa principalment en quatre vessants. En primer lloc organitzant conferències sobre temes culturals, principalment de temàtica sitgetana. En segon lloc fent exposicions sobre l'obra de pintors sitgetans, exposicions de fotografia i exposicions dedicades a personatges locals dels quals es commemora alguna efemèrides. En tercer lloc amb la publicació de llibres i quaderns de temàtica sitgetana i del Butlletí del Grup d’Estudis Sitgetans, de periodicitat trimestral. I finalment, convocant anualment els Premis Carbonell i Gener per a premiar estudis locals i comarcals fets per estudiants universitaris o alumnes de batxillerat.

 

Amb aquesta labor, el Grup d'Estudis Sitgetans vol difondre la cultura de la nostra vila, com una part de la cultura catalana, entenent que només aquell que coneix i estima el seu poble pot ser-ne veritable ciutadà.